למה צריך השגחה על מוצרים?
הנאמנות הבסיסית של כל אדם על כשרותו אינה תקפה בעולם
איסור דם ומליחת הבשר
⬅ דם שבלוע בתוך הבשר מותר, מדוע תבשיל אליו הוכנס בשר ובו דם בלוע נאסר באכילה? ⬅ מהן השיטות בהן ניתן להכשיר בשר מהדם שבו? ⬅ מפני מה לדעת הרמב"ם יש חובה לחלוט את הבשר לאחר המליחה? ⬅ האם ראוי להדר לחלוט את הבשר? ⬅ האם מסעדה טבעונית עלולה שלא לעמוד בעקרונותיה בלא השגחה?
מסעדה טבעונית בחו"ל – כשרה?
⬅ מאילו איסורי אכילה במסעדה טבעונית אמורה להציל את הסועדים? ⬅ מהן בעיות הכשרות שמסעדה בחו"ל אינה נתקלת בהן? ⬅ האם יש בעיית 'בישולי גויים' במסעדה? ⬅ למעשה, מסעדה טבעונית בחו"ל – כשרה?
סבון והכשרת כלים – מענה לתגובות
⬅ מפני מה ניתן לומר שיש כיום מקרים בהם אין טעם הבלוע בכלים? ⬅ האם נכון לפרוש סוגיות הלכתיות חמורות מול הציבור הרחב שאינו מומחה בתחום? ⬅ על איזו מציאות דיברו בהלכה ובה טעם בלוע בכלים? ⬅ כיצד פועל הסבון של ימינו ומדוע הוא יעיל מחומרי הניקוי שהיו בעבר?
האם דיני בליעת כלים השתנו?
⬅ חכמים אמרו שכלי מתכת פולטים טעמים מהתבשילים שבישלו בהם, כיצד זה שכיום איננו מרגישים בכך כלל? ⬅ האם המתכת של ימינו שונה מהמתכת שהייתה בעבר? ⬅ האם יש שינוי אחר בכלים של דורנו מהכלים של חז"ל? ⬅ אם אין טעם בלוע בכלי – האם עדיין יש להכשיר אותו? ⬅ מה הדין במאכל שהתבשל בכלי טרף שנוקה היטב?
בשרי וחלבי – כיצד מפרידים?
⬅ האם נכון לתמוך באחדות במפלגות 'הציונות הדתית'? ⬅ מפני מה במטבחים שומרי כשרות יש שני כיורים לבשרי וחלבי? ⬅ האם יש צורך להפריד במדיח הכלים בין כלי חלב לכלי בשר? ⬅ לרכוש כירת גז חלבית וכירת גז נוספת בשרית? ומה עם תנור אפייה? ⬅ כיצד משתמשים במיקרוגל מבחינת בשר וחלב וכיצד מכשירים?
מחלל שבת בפרהסיא שנגע ביין
⬅ מהי משמעות דברי הרמב"ם "המחלל שבת בפרהסיא – הרי הוא כעובד עבודה זרה"? ⬅ מדוע יש לעשות חלוקה בין מחללי שבת בעבר למחללי השבת של ימינו? ⬅ למעשה, באילו תנאים ניתן להקל לשתות יין שמחלל שבת נגע בו? ⬅ גוי עובד עבודה זרה העביר לי כוס יין, האם מותר לשתות? ומה הדין כאשר הגוי מזג? ⬅ מדוע יש גופי כשרות הדורשים שלא להעסיק ביקבי יין מחללי שבת? ⬅ כיצד ניתן, באירוע בו מכבדים את המסורת, להקל אף יותר מהמקובל?
שרצים זעירים – הלכה למעשה
סיכום המחלוקת על השרצים הזעירים: מצד כללי ההלכה אמורים להקל, אך מצד ההתחדשות המודרנית, שמגבירה את המודעות לשרצים ואף מספקת אפשרויות לזהות ולהדביר אותם, יש מקום לדעה המחמירה • דרך האמצע: לעשות את הפעולות הרגילות הדרושות להסרת השרצים, אך לא באופן שגורם לטורח רב או להוצאה כספית ניכרת • במפעלים ובמטבחים גדולים לפעמים יש לקבוע נהלים מחמירים כדי לשמור על הכשרות הבסיסית • הלכה למעשה – כיצד לנהוג לפי כל אחת מהדעות בירקות עלים, כרובית וברוקולי, תירס, תות שדה, בצל ירוק וכרישה