משא ומתן עסקי בתשעת הימים

שאלה

יש לי עסק של ליווי לקוחות בתחום הכושר. האם בתשעת הימים מותר לחתום על חוזים חדשים עם שיתופי פעולה עם עסקים אחרים? האם מותר לחתום על הצעות מחיר לקראת התחלת פרוייקט של ייצור מוצר במיתוג של העסק? האם מותר להכניס לקוחות חדשים לעסק בעזרת איש המכירות שלי?
או שיש לעשות הפסקה בדברים אלו?

רב משיב

מותר. עולם העסקים לא נעצר בתשעת הימים. האיסור על קנייה של דברים משמחים.


מתוך ספר הקיצור לפניני הלכה:


קיצור הלכה – פסקי ההלכות מפניני הלכה / הרב אורן מצא


משא ומתן


טז. ממעטים בתשעת הימים במשא ומתן של שמחה. כלומר, אין קונים דברי מותרות משמחים, כגון תכשיטים, בגדים ורהיטים, גם באופן שאין מברכים עליהם 'שהחיינו'. וכן אסור להזמין אצל חייט בגד חדש.


יז. טוב למעט גם בקניית דברים שאינם משמחים, ולכן הרגיל אחת לכמה שבועות לערוך קניות גדולות של מזון, טוב שיבצע את הקנייה לפני או אחרי תשעת הימים.


יח. לצורך מצווה מותר לקנות דברים משמחים שלא מברכים עליהם 'שהחיינו', כגון תפילין (אבל השמח בטלית, ציצית או ספר קודש חדש, צריך לברך 'שהחיינו', כמובא בהלכות ברכות פרק יז).


יט. אדם שנפלה לידו הזדמנות לקנות דבר משמח במחיר מיוחד, ויש חשש סביר שאם ימתין עד לאחר תשעה באב יפסיד אותו, רשאי לקנותו בתשעת הימים, וטוב שיתחיל להשתמש בו לאחר תשעה באב.


כ. מותר לסוחרים העוסקים בדברי מותרות משמחים, כתכשיטים ובגדים, לשאת ולתת בעסקיהם בתשעת הימים, כדי שלא ייגרם להם הפסד גדול באיבוד לקוחותיהם. ומי שיכול לסגור את חנותו בלא הפסד משמעותי, צריך לסוגרה בתשעת הימים.


ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן