שאלה

שלום וברכה

א. הרב כותב בפניני הלכה שפרי רקוב, במקום החיבור של הרקבון עם הפרי יש ברירה, וצריך לחתוך את הרקבון יחד עם קצת מן הפרי. לא הבנתי מאי שנא Nקליפה שלא צריך לקלף יחד עם מקצת מהפרי
ב. בעניין בישול (שאלתי שאלה זו כבר פעם בצורה אחרת, ולא הבנתי את התשובה, לכן אשאל עוד הפעם באופן אחר): הרב כותב לעניין קלי הבישול שאין דרך לבשל בכלי שלישי ולכן הוא יותר קל מכלי שני שדרך לבשל בו, לא הבנתי, נכון אין דרך לבשל אוכל רגיל בכלי שלישי, אבל תבלינים כן דרך לבשל בכלי שלישי, כגון שחסר לי תבלין במרק שהוא כלי שלישי, ואני שם בו תבלינים ורוצה שהם התבשלו במרק כדי לתת טעם טוב
תודה

רב משיב

א. קליפה שנאכלת אין בה ברירה כי היא אותו מין של הפרי, לעומת זאת רקבון הוא פסולת והפרי הוא אוכל. לגבי קליפה שאינה נאכל, יש בה איסור ברירה ולכן צריך להסירה סמוך לאכילה ולא להשתמש בקולפן שהוא כלי שמיוחד לברירה.

ב. בישול הכוונה לקחת מאכל חי ולבשל אותו ובכך להכינו לאכילה. דרך בישול הרגילה היא רק בכלי ראשון. אין הדרך לבשל בכלי שני, אבל החמירו בו בגלל שיש מאכלים שכן הדרך לבשלם בכלי שני. עירוי מכלי שני כבר אינו דרך בישול כלל ולכן רק אם יודע על המאכל שהוא מקלי הבישול יחמיר. כלי שלישי אינו דרך בישול כלל וכלל ולכן לא החמירו בו אפילו בקלי הבישול. לכן מותר לשים במרק שבצלחת אם אכן הוא נחשב כלי שלישי, כלומר שלא השהה את המצקת במרק באופן שהיא נחשב כללי ראשון (וגם בכה"ג מותר לשים מלח במרק שבצלחת).

https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/?srsltid=AfmBOorvXJh77tw_diIx7wSWAJ1-lc22zuFgNyIA2DcmvAK2JcLSZZP9

ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן