שירים במקלחת

שאלה

האם מותר לשמוע כל שיר במקלחת עם מחיצה זכוכית?
אפילו שירים של בקשות מ-ד' -לא פסוקים. אך גם לא נאמר שם ד' או אלוקים.
מה הדין כשמסירים את המחיצה. מה מותר לשמוע?
האם מותר לי לשיר?

רב משיב

מותר להרהר בדברי תורה במקלחת ואסור בשירותים. אם יש מחיצה קשיחה בין המקלחת לשירותים, המקלחת נחשבת כמקום בפני עצמו, ולכן מותר לשמוע שירי קודש, אבל אם מצטרפים לשיר, כמו שקורא פעמים רבות, או שממשיכים לשמוע אותו גם כשיוצאים מהמקלחת וכבר אין מחיצה בין המתרחץ לבין השירותים – אין לשמוע שירים שיש בהם פסוקים אלא רק דברי אמונה, שכן האיסור להוציא בפה הוא רק על מילים שיש בהם קדושה עצמית, כמו פסוקים, ציטוטים של גמרות, הלכות, ולא מילים של מוסר ואמונה.


שאלה דומה שנשאלה בעבר:

האם מותר לשמוע במקלחת שיש בה שירותים שירים שאין בהם פסוקים אך עוסקים בתכנים דתיים (כמו תשובה)? איפה בדיוק עובר הגבול בין דבר שמותר להרהר בו לדבר שלא (לדוג' חשבון נפש בעניין מצוות, או מחשבות לשיפור בין אדם לחברו). בנוסף האם מותר לשמוע ניגונים שחוברו ע"י רבנים בלי מילים?

תשובה – כל מה שציינת לגבי שמיעת שירים וניגונים מותר. להרהר בתשובה בעניין מצוות ובין אדם לחברו מותר גם בשירותים ללא מקלחת. מה שאסור זה הרהור בדברי תורה, לא מוסר, כגון פסוקים, הלכה, גמרא וסוגיות באמונה.


https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/?srsltid=AfmBOorvXJh77tw_diIx7wSWAJ1-lc22zuFgNyIA2DcmvAK2JcLSZZP9

ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן