קריעת נייר לתימנים בשבת

שאלה

שלום וברכה חברה של אחותי טענה שתימנים מותר להם לקרוע נייר טואלט בשבת לכתחילה וכך פסק הרב שלום שערבי. האם אכן יש דבר כזה ?

רב משיב

לפי הרב מלמד וכפי המבואר בפניני הלכה ובספר הקיצור לפניני הלכה, הדבר אסור לכל עם ישראל. יש אומרים שמדובר על איסור תורה (זו דעת הרב מלמד), ויש אומרים שמדובר על איסור מדברי חכמים. אמנם מי שרבו מורה לו להיתר, יכול לסמוך עליו. אין פה עניין של תימנים – ספרדים – אשכנזים.


מתוך ספר הקיצור לפניני הלכה:


כד. אסור לקרוע שקיות ניילון שבגליל או נייר טואלט. ואם אין לו דרך לנקות את עצמו, כדי למנוע בושה מותר לקרוע את הנייר בשינוי, כגון על ידי מרפקיו, ולא יכוון לקרוע במקום הניקוב. כמו כן, במקום הצורך ניתן לחתוך צמר גפן בשינוי.


קיצור הלכה – פסקי ההלכות מפניני הלכה / הרב אורן מצא


ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן