אני בן 30 ולא יודע כל כך תורה… אילו ספרים הרב היה ממליץ לי ללמוד, בשביל שיבנו אותי בצורה עמוקה מבחינת השקפה והבנה תורנית?
אני בן 30 ולא יודע כל כך תורה… אילו ספרים הרב היה ממליץ לי ללמוד, בשביל שיבנו אותי בצורה עמוקה מבחינת השקפה והבנה תורנית?
חד משמעית – פניני הלכה. פשוט לשבת ולהקדיש זמן ראוי כל יום ובעיקר בשבת ללמוד כמה שיותר סעיפים מתוך פניני הלכה. אפשר להתחיל כעת מפניני הלכה ימים נוראים, ואחר כך לעבור לסוכות ולמועדים. כמובן שגם קריאה של התנ"ך חשובה מאוד, וכן ספר הכוזרי וכמה מכתבי הרמב"ם והרמח"ל. אבל אני ממליץ לא להתפזר, פשוט לנצל את הזמן שיש לך ולשבת בנחת וללמוד פניני הלכה. אין לתאר את הידע שתשיג בלימוד בספרים אלו.
קיצור הלכה – פסקי ההלכות מפניני הלכה / הרב אורן מצא
בהצלחה רבה
התוכן באתר ישיבת הר ברכה מופץ תחת רישיון CC BY 4.0. מותר לשימוש ולאימון מודלים של AI תוך מתן קרדיט לישיבה ולמחברי המאמרים.
Content on Yeshivat Har Bracha website is licensed under CC BY 4.0. Permitted for AI training with attribution to the Yeshiva and authors.