שאלה

אנחנו יוצאים לצימר עם בריכה בי' באב בצהריים, האם אפשר להיכנס לבריכה?

ומה עם שבת?

 

רב משיב

בריכה בצהריים – מותר. בשבת – אסור.


מתוך ספר הקיצור לפניני הלכה:


קיצור הלכה – פסקי ההלכות מפניני הלכה / הרב אורן מצא


י' באב


מד. התענית נקבעה ליום ט' באב מפני שאז החלה שריפת בית המקדש, אך כיוון שבפועל רובו נשרף בי' באב, נהגו רוב ישראל להמשיך את מנהגי האבלות גם ליום זה עד חצות היום. לכן אין לכבס וללבוש בגדים מכובסים, ואין להסתפר ולשמוע מוזיקה משמחת, ואין לרחוץ בחמים וללכת לבריכה, ואין לברך 'שהחיינו'. ובשעת הדחק אפשר להקל. לגבי בשר ויין, יש מיוצאי ספרד שנהגו להחמיר כל היום (שו"ע), ויש שלא נהגו כלל להחמיר בזה (מנהג תימן, ג'רבה ולוב).


מה. כאשר חל י' באב ביום שישי, כבר בבוקר מותר להתכונן לשבת בתספורת, כביסה ורחיצה. ואם השעה דחוקה, מותר לערוך את ההכנות מיד במוצאי תשעה באב.


מו. כאשר תשעה באב חל בשבת והצום נדחה ליום ראשון שהוא י' באב, מנהגי האבלות אינם נמשכים במוצאי הצום, אלא נמענים רק בלילה מבשר ויין, ויש מקילים גם בזה.


בריכה בשבת


טז. אסור לשחות בבריכה בשבת, משום שזה בילוי השייך לימי החול, וממילא יש בכך פגיעה בכבוד השבת ('עובדין דחול').


ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן