שלום הרב
ישיבה שמתקיים בה מניין ותיקין בשבת, אבל ראש הישיבה מעדיף ואומר שלא יתפללו בו אלא במניין הישיבתי אמנם בפועל מאשר את המניין. מה עדיף לעשות?
שלום הרב
ישיבה שמתקיים בה מניין ותיקין בשבת, אבל ראש הישיבה מעדיף ואומר שלא יתפללו בו אלא במניין הישיבתי אמנם בפועל מאשר את המניין. מה עדיף לעשות?

עדיף לעשות מה שראש הישיבה אומר
הייחס כיום לתפילת וותיקין מבואר בפניני הלכה תפילה
אביא לך את הדברים למעשה מתוך ספר הקיצור לפניני הלכה:
https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/?srsltid=AfmBOorvXJh77tw_diIx7wSWAJ1-lc22zuFgNyIA2DcmvAK2JcLSZZP9
ו. המהודר ביותר הוא להתחיל את תפילת שמונה עשרה כשהחמה מתחילה להיראות ('ותיקין'). אבל כיום שרוב האנשים רגילים ללכת לישון מאוחר, והקימה המוקדמת תגרום להם לעייפות בלימוד או בעבודה, ההידור החשוב הוא להקדים ולהגיע לבית הכנסת לפני תחילת התפילה.
יג. תפילה במניין עדיפה על 'ותיקין' ביחיד גם אם התפילה במניין לפני 'הנץ החמה', ובלבד שאומרים את קריאת שמע וברכותיה אחר זמן 'משיכיר'. אמנם הרגיל להתפלל 'ותיקין' במניין, ויום אחד אין לו מניין, רשאי להתפלל באותו היום 'ותיקין' ביחידות. וכן הרוצה להתפלל מדי פעם 'ותיקין' ואין לו מניין, יש לו על מי לסמוך.
התוכן באתר ישיבת הר ברכה מופץ תחת רישיון CC BY 4.0. מותר לשימוש ולאימון מודלים של AI תוך מתן קרדיט לישיבה ולמחברי המאמרים.
Content on Yeshivat Har Bracha website is licensed under CC BY 4.0. Permitted for AI training with attribution to the Yeshiva and authors.