שאלה

שלום,רציתי לדעת כמה דברים: 1.האם מותר לעשות המוציא על לחמניות ילדים שצרפתי: https://www.rami-levy.co.il/files/products/big/379432.jpg 2.ידוע שבני ישראל הם צאצאיהם של אברהם אבינו,אברהם היה צאצא של "שם" בנו של נח, רציתי לדעת אם יש קשר לבני ישראל עם שתי בניו האחרים של נח-חם ויפת או רק ל"שם" 3.רציתי לדעת מה לברך -ברכה ראשונה ואחרונה על סלט שמכיל:ירקות+בורגול+ביצה+גבינה בולגרית,הסלט בלי לחם,תודה, בורגול בכמות 3 כפות(יותר מכזית) 4.אני יודע שצריך בשבת לאכול 3 ארוחות,אני אוכל אחת בשישי בערב,רציתי לדעת אם אני יכול לברך בשבת בבוקר ובלי לאכול ארוחה שנייה ורק לאכול לאחר מכן בסביבות 13-14? בנוסף האם אני יכול לאכול את הארוחה השלישית לאחר הבדלה את הארוחת צהריים של שבת.תודה.

רב משיב

  1. בוודאי. לפי התמונה אין שום קשר בינם לבין עוגה, ולכן אין אפשרות לברך עליהם 'מזונות'.
  2. בוודאי. בסופו של דבר כל העולם הגיעו מבן אדם אחד – אדם הראשון, ואחר כך מנח. וכפי שכותב הנביא שבסוף יהיו כולם משפחה אחת. וכלשונו של הרב קוק באורות ישראל ו,ו- "התכלית האחרונה אינה התגדרות התייחדות הלאומיות בלבדה, כי אם השאיפה לאחד כל באי עולם למשפחה אחת לקרוא כולם בשם ה'. ואע"פ שזה צריך ג"כ מרכז מיוחד (ארץ ישראל), מ"מ אין הכוונה כולה רק המרכז, כי אם פעולתו גם כן על הכלל הגדול".
  3. ברכה ראשונה על הבורגול 'מזונות', על הירקות 'אדמה', ועל הגבינה והביצה 'שהכל'. וברכה אחרונה 'בורא נפשות', ואם אכל כמות של חצי ביצה מהבורגול בשש דקות ובדיעבד בשבע וחצי דקות, יברך 'על המחיה'.
  4. לא. סעודה ראשונה צריכה להיות בליל שבת, סעודה שניה צריכה להתחיל לפני חצות היום, וסעודה שלישית צריכה זמנה מחצי שעה אחר חצות עד לפני השקיעה, כלומר צריכה להתחיל לפני השקיעה. את ההבדלה עושים אחר צאת הכוכבים, שזה כבר לא שבת אלא יום ראשון.

ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


דילוג לתוכן