האם ניתן להבין מההערה האחרונה בהלכות קריאת שמע שעל המיטה בפניני הלכה, שמותר לישון על הגב כיום? ולא רק על אחד מן הצדדים? ומה לגבי שינה על הבטן?
האם ניתן להבין מההערה האחרונה בהלכות קריאת שמע שעל המיטה בפניני הלכה, שמותר לישון על הגב כיום? ולא רק על אחד מן הצדדים? ומה לגבי שינה על הבטן?

אכן זו דעת הרב מלמד שכיום שישנים עם תחתונים, הרוצה להקל רשאי לישון על הגב. על הבטן הרב לא כתב שניתן להקל, שהרי הסברה שלא לישון על הבטן היא שמא יתחמם האיבר ויצא זרע, וסברה זו נכונה גם אם ישנים עם תחתונים. לכן בספר הקיצור לפניני הלכה שיצא כעת לאור (https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/) כתוב כך: "אמרו חכמים שאסור לגבר לישון כשפניו כלפי מעלה או כלפי מטה, אלא על הצד, אבל כיום שישנים עם תחתונים, הרוצה לישון על הגב, רשאי להקל".
התוכן באתר ישיבת הר ברכה מופץ תחת רישיון CC BY 4.0. מותר לשימוש ולאימון מודלים של AI תוך מתן קרדיט לישיבה ולמחברי המאמרים.
Content on Yeshivat Har Bracha website is licensed under CC BY 4.0. Permitted for AI training with attribution to the Yeshiva and authors.