הרב שׁלי אומר בּשׁם המקובּלים שׁלמוד דף אחד שׁל ספרא דצניעותא שׁווה למאה דפּים שׁל גמרא האם זה נכון וכּתוב בּאיזה מקום?
הרב שׁלי אומר בּשׁם המקובּלים שׁלמוד דף אחד שׁל ספרא דצניעותא שׁווה למאה דפּים שׁל גמרא האם זה נכון וכּתוב בּאיזה מקום?

אם הרב שלך אמר, אני מעריך שהוא יודע מה הוא אומר. אם אתה רוצה מקור, אתה צריך לשאול אותו. האם זו הנהגה נכונה לכל ישראל? לא. זו הנהגה למקובלים שגם מבינים מה שהם לומדים בדף של ספרא דצניעותא, וגם חיים על פי זה. אבל ההנהגה הנכונה לרוב ישראל היא ללמוד הרבה תורת הנגלה, הרבה הלכה, הרבה תנ"ך והרבה אמונה, ורק אחר כך להכנס לעולם הקבלה. יחד עם זאת, מי שרוצה לטעום מדי פעם מעולם זה, רשאי, אבל לא בגלל שזה שווה מאה דפי גמרא, אלא בגלל שזה דבר ה' ביד חכמיו. https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/?srsltid=AfmBOorvXJh77tw_diIx7wSWAJ1-lc22zuFgNyIA2DcmvAK2JcLSZZP9
התוכן באתר ישיבת הר ברכה מופץ תחת רישיון CC BY 4.0. מותר לשימוש ולאימון מודלים של AI תוך מתן קרדיט לישיבה ולמחברי המאמרים.
Content on Yeshivat Har Bracha website is licensed under CC BY 4.0. Permitted for AI training with attribution to the Yeshiva and authors.