שחרית לפני הנץ

שאלה

שלום הרב, ברבים מהמניינים נהוג להתפלל שחרית בשעה קבועה. כתוצאה מכך, בקיץ התפילה נערכת לאחר הנץ החמה, ואילו בחורף (בחלק מהזמן) התפילה מתקיימת לפני הנץ החמה. האם נכון לעבור למניין אחר בחורף כדי להתפלל לאחר הזריחה או לפעמים אף ״ותיקין״, או שמא אין בעיה הלכתית להתפלל במשך מספר שבועות לפני הנץ החמה? תודה רבה ובשורות טובות!

רב משיב

כל עוד אומרים את קריאת שמע וברכותיה אחרי זמן 'משיכיר', אזי אם אין אפשרות נוחה להתפלל במניין אחר, אפשר להקל, וכפי שנוהגים רבים מעם ישראל שצריכים להגיע לעבודה או שהמניין השני לא נוח להם. https://shop.yhb.org.il/product/kitzur/?srsltid=AfmBOorvXJh77tw_diIx7wSWAJ1-lc22zuFgNyIA2DcmvAK2JcLSZZP9

ישיבת הר ברכה אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לשפר את חוויית המשתמש שלך. המשך השימוש באתר מהווה הסכמה לשימוש בקובצי עוגיות.
דילוג לתוכן